Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu

Telefon : 02822633111
Belgegeçer : 02822617089
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://nesealten.meb.k12.tr
Adres : KARADENİZ MAH. TRABZON CAD. NO 94 SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ
VİZYON : Vizyonumuz; Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu çalışanları olarak; Çocukların fiziksel, duygusal, sosyal,zihinsel ve dil gibi çok yönlü gelişmelerini destekleyecek eğitim ortamı hazırlamak, Kendisiyle barışık tüm gelişim alanlarında yeterli, kendine güvenen, işbirliğine açık, yaratıcı düşünebilen, öz bakım ihtiyaçlarını karşılayabilen problem davranışları giderici bir eğitim ortamı hazırlamak, Sosyal faaliyetler düzenleyerek gelişimde ulaşılan başarıyı sergilemek, velilere çocuk eğitimi hakkında rehberlik yapmak, okul öncesi eğitimin amaçları hakkında rehberlik yapmak, bilgilendirmek, çocukların davranışları hakkında velileri bilgilendirmek yazılı literatürlerle velinin eğitimini desteklemek. Öğrencilerimizi ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, insani değerlerle donatılmış, Atatürkçü düşünce yapısına sahip demokratik, laik ve insan haklarına saygılı, girişimci ve üretken bireyler olarak yetiştirmek hedefimizdir.
MİSYON : Misyonumuz; Şehit öğretmen Neşe Alten Anaokulu çalışanları olarak; Biz Ş.Ö. Neşe Alten Anaokulu olarak on sekiz yıldır; kişiliğin temelinin atıldığı ve kritik dönem olarak adlandırılan okul öncesi dönemini çocuklarımızın en iyi şartlarda yaşamasını sağlayarak sosyal etkinliklerle eğitimi güçlendiren, kendine güveni olan, yaratıcılığı gelişmiş, tüm alanlar açısından ilköğretime hazır,üretici ,sorumluluk sahibi , Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, çağdaş bireyler yetiştirmek misyonuyla hareket etmekteyiz. Bunun için; Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak bütün öğrencilere okul öncesi düzeyin de ortak bir genel kültür vermek , ülkemizin ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak ve öğrencilerimizin öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak için çalışırız.
BAŞARILAR : 1-Nisan 2013´te Tekirdağ için Eğitimde Kalite Ödül Ekip kategorisinde teşvik ödülü almıştır. 2-2018-2019 eğitim öğretim yılında Eğitimde İyi Örnekler Projesi eğitim öğretime erişimin artırılması kategorisinde ´Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu Geleceğini Kodluyor´ isimli projede üçüncülük ödülü almıştır. 3-2019 yılında E-Twinning faaliyetleri kapsamında yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. 4-18.11.2020 tarihinde hijyen şartlarının geliştirilmesi enfeksiyon önleme belgelendirme programı kapsamında ´Okulum Temiz Belgesi´ almıştır. 5-Okulumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı ´Sıfır Atık´ projesi kapsamında gerekli şartları yerine getirerek 07.01.2021 tarihinde ´Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi´ almaya hak kazanmıştır. 6-Okulumuz 28.06.2019 tarihinde ´Beyaz Bayrak´ sertifikası almaya hak kazanmıştır. 7-Okulumuz 16.05.2017 tarihinde ´Beslenme Dostu Okul´ sertifikasını almaya hak kazanmıştır. 8-Avrupa okul ağı tarafından verilen e Twinning Okulu ünvanı için yapılan başvurumuz kabul edilerek e Twinning okulu olmaya hak kazandık.

Öğretmen :24
Öğrenci :370
Derslik :8
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1570
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ
Saatler : 08:00-18:00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil :
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : 4 VE 15 NUMARALI HALK OTOBÜSLERİYLE ULAŞIM SAĞLANABİLİR.
Yerleşim Yeri : KARADENİZ MAH. TRABZON CAD. NO:94 SÜLEYMANPAŞA/TEKİRDAĞ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 4 KM
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Etwinning - Water Messengers-Sıfır Atık ve Çöp Deyip Geçme-Araştırmacı Minikler iş Başında-Harezmi Eğitim Modeli-Kitap Ağacım-Gelecek İçin Kodlamayı Seçin-Anadolu Masalları-Think Twice Code Once-Okulum Temiz-E-Atık-Benim Kahramanlarım-Meraklı Bilginler-Kodlama Destekli Sayılar-Masallar Ülkesine Yolculuk-Değerli Çocuklar Değerli Nesiller-Doğanın Gizli Yüzü-Deneylerle Bilim-Kitaplarım Kanatlarım-Her Güne Bir Oyun-Stem ve Kodlama İle Öğreniyoruz-Minik Tema
Yazdır :